luni, 20 iulie 2015

Ceainăria Infinitea sau cum să te simţi ca în Rai pentru câteva ore

Am incercat de multe ori sa scriu articolul asta, dar din nu-stiu-care motiv n-am reusit sa incropesc mai mult de doua fraze. Se poate sa fie de la caldura asta infernala care parca nu mai trece odata, sa vina furtunile domne! In orice caz, aveam subiectul, aveam ideile, aveam si pozele chiar, dar cand voiam sa le aranjez asa frumos in ceea ce se cheama un articol… pauza. Nimic, mai nene. Nici diacriticele nu vor sa se activeze de la gradele astea Celsius care ne invadeaza.

Nici acum, in ceasul al doispelea, nu sunt foarte sigura in ce maniera o sa povestesc ceea ce am sa va povestesc, dar deja am stat pe tusa prea mult timp, asa ca spre deosebire de celelalte articole, o sa fiu directa, scurta si la obiect. Un lucru il stiu cu siguranta, subiectul articolului si anume o ceainarie absolut minunata din Bucuresti, unde poti sa evadezi daca mori de cald.

Well, sa bei un ceai care are vreo 60 de grade nu e tocmai cea mai inspirata idee atunci cand afara sunt tot cam atatea, dar locul asta merita. Va vorbesc despre ceainaria Infinitea, superba ceainarie Infinitea, cu a ei curte interioara, care parca e desprinsa din cartile de povesti, unde ceaiul iti este servit in teapot-uri absolut adorabile, cu fel de fel de modele, zaharul si mierea in castronase minuscule in forma de stelute sau inimioare, iar daca optezi pentru un ceai rece intr-o combinatie de arome menite sa te faca sa uiti de cele 60 de grade de afara (la soare bineinteles), il vei primi intr-un pahar de ceramica, si el la fel de colorat, de juma de litru. O sa va dau un mic tips despre paharele astea, dar mai incolo. ;)

Nu stiu exact ce face ca acest loc sa fie atat de special…

Sa fie oare amplasamentul in oras, parcul Romniceanu din apropiere de Cotroceni, sau faptul ca o casa veche a fost transformata in ceainarie?

Sa fie curtea aia interioara absolut geniala, pe doua niveluri, care iti da senzatia ca ai pasit intr-o fila de poveste?

Sa fie decoratiunile, ceainicele sparte, ingramadite toate intr-un suport de flori si asezate langa oglinda aia prafuita si acoperita de ferigi?

Sa fie aromele ceaiurilor? Sa fie canapelele alea vintage, asortate cu abajururile lampilor?

Sa fie mesele de fier pe care se mai odihneste cate-o mica zburatoare din cand in cand?

Sau vegetatia luxurianta care mai ca sta cu tine la masa?

Sau poate sunt toate la un loc.

Atat interiorul, cat si exteriorul, ofera un cadru intim si relaxant, desi, daca ai rezervat masa in interior, cu putina stradanie, poti auzi ce vorbesc cei de la masa de langa tine, ceea ce, in opinia mea, nu este tocmai placut, mesele fiind foarte apropiate, iar pe fundal nu se aude muzica.

Am avut ocazia, acum vreo 2-3 saptamani, sa vizitez ceainaria inainte de ora 14:00, ora de deschidere din timpul saptamanii, inainte sa se umple toate mesele pana la refuz, cand era inca liniste. Cu ocazia asta, am imortalizat cateva detalii fara sa stanjenesc oamenii care isi savurau ceaiul sau prajitura, lasand astfel pozele sa vorbeasca in locul meu. Nu o sa va dezvalui mai multe, mai bine vedeti cu ochii vostri. :D

Atmosfera de acolo e greu de reprodus in cuvinte, asa ca sper ca v-am convins sa-i faceti o vizita, sa va convingeti singuri, daca nu ati ajuns acolo pana acum, sau sa reveniti, daca v-a placut.

O sa va las mai jos un link catre pagina lor web, programul lor fiind intre ora 14:00 si ora 00:00 in timpul saptamanii si intre ora 12:00 si ora 00:00 in week-end. Va recomand sa va faceti o rezervare daca intentionati sa ajungeti acolo spre seara, pentru ca nu numai eu stiu despre bijuteria asta.

Cum spuneam, aici e linkul, mailul lor este ceainaria_infinitea@yahoo.com, iar rezervari puteti face la 0723 175 300.

Enjoy!








Ahh, va spuneam despre paharele acelea frumusele, care din pacate nu apar in pozele astea, dar le gasiti la Ikea, putand sa alegeti dintre roz, bej sau negru. ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu