joi, 31 iulie 2014

Surplus de opinii



Un ultim articol așa... înainte de o pauză de o săptămână, în care mă voi bucura de o excursie peste hotare și din care voi reveni cu forțe proaspete și multă inspirație. :)

Pe zi ce trece, mă uimește cât de mulți oameni cred că au puterea să-ți schimbe viața. Oameni care nu te cunosc, oameni care nu știu prin ce bătălii ai trecut, oameni care nu știu care sunt circumstanțele în care faci anumite lucruri, oameni care nu-ți știu motivele din spatele anumitor alegeri, oameni care nu au nicio putere asupra ta. Dar ei nu știu asta. Ei cred în continuare că, dacă te au la prieteni pe Facebook, pot să-și dea cu părerea despre tine și despre viața ta. Wrong-o, fellas. Nimeni nu-ți poate influența alegerile, nimeni nu-ți poate schimba viața cu adevărat decât tu.

În fiecare zi mai surprind câte un curajos din ăsta care se decide să-mi țină morală. E amuzant pentru că, in the end, înainte de a mai zice ceva, el e cel care se alege cu o morală și eventual cu un block sau un personal delete dacă morala a fost ”bomboana de pe colivă”.

N-o să vă spun ce m-a făcut să scriu acest articol, nu sunt genul care să beștelească oamenii pe la colțuri (sau prin articole) imediat ce nu mai sunt prin preajmă sau prin lista de prieteni virtuali.

Dar ceea ce pot să vă spun este asta: oamenii despre care nu știm nimic, dacă ne vor binele sau nu, și care, la rândul lor, nu știu nimic despre noi, nu ar trebui să-și bage nasul unde nu le fierbe oala. Părerile cu adevărat importante, de care ar trebui să ținem întotdeauna cont, sunt cele ale persoanelor apropiate nouă. Părinții, bunicii, prietenii adevărați, cei care au fost alături de noi și la bine și la mai puțin bine, cei cu care comunicăm din priviri și din emoții. Ei sunt singurii care ar trebui să aibă puterea să ne schimbe, să ne modeleze. Ei sunt cei care într-adevăr ne cunosc, cu care nu suntem nevoiți să purtăm niciun fel de mască.

That know and treasure our naked souls.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu