luni, 28 iulie 2014

Fifty Shades of... Who??

Probabil că ați auzit că de la o vreme a început nebunia cu ecranizarea primului volum din Fifty Shades of Grey. Acesta va avea premiera anul viitor, de Valentine`s Day (ha!).

Pentru cei care nu ştiu despre ce e vorba, în cele trei romane de tough love ale lui E. L. James (da, sunt trei, nu doar unul) este înfățişat un domn respectabil pe nume Christian Grey, foarte frumos şi foarte bogat, care obişnuieşte să-şi transforme iubitele în supuse. Cred că aveți destulă imaginație cât să vă dați seama că nu stătea cu bățul pe ele ca să şteargă mai bine praful sau să pună mai multă sare în mâncare.

În altă ordine de idei, romanele sunt scrise foarte bine, firul acțiunii este foarte bine pus la punct, personajele frumos conturate şi nici de suspans nu duc lipsă. Sau de oarece detalii puțin prea picante pentru anumite categorii de vârstă.

În ceea ce priveşte filmul, încă mai am destul de mult timp până să aflu cât de bine sunt redate detaliile din carte, dar am găsit deja un motiv pentru care ştiu că n-o să mă bucur aşa tare de el: Jamie Dornan. Exact, vorbesc de actorul ales pentru a-l interpreta pe fermecătorul Christian. În carte, Christian este cel mai fermecător bărbat pe care ți l-ai putea imagina, inteligent, şarmant, cu muşchi bine conturați, ochi cenuşii şi păr castaniu. Întruchiparea perfecțiunii, visul oricărei femei... ok, e cazul să mă opresc. :)))

Ştiu că în lumea reală nu există perfecțiune, dar actorul ales pentru a juca acest rol pare mai degrabă un familist convins, ce nu e în stare să spună nici măcar "Şezi!" unui cățel. S-ar potrivi mai degrabă într-un rol de vampir vegetarian (că tot sunt la modă filmele şi serialele cu vampiri) sau într-o comedie/dramă. Oare sunt singura dezamăgită de alegerea acestui personaj? Volumul este un bestseller, cred că a fost citit de jumătate din populația de tineri de pe acest glob, şi totuşi, în ochii mei, au pornit deja cu stângul.

Cu toate astea, dacă până acum aşteptam cu sufletul la gură filmul, acum nu a mai rămas decât curiozitatea, care va fi satisfăcută pe data de 14 februarie 2015.

Until then, don`t judge a book by its movie, enjoy the books, because there is a chance they`re probably much better than the movies!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu